اکبرجوجه یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی است که اصالتا به کرمانشاه باز میگردد. این خوراک خوشمزه شامل مرغی است که به طور کامل در روغن سرخ میشود و معمولا با زعفران، ماست و ادویه های مخصوص طعم دار می شود. مرغ سرخ شده اکبرجوجه با پوست ترد و گوشت نرم داخلش، یک تجربه بینظیر از طعم و عطر را به همراه دارد. این غذا در کنار پلو زعفرانی و سالاد شیرازی سرو می شود و گزینه ای عالی برای مهمانی ها و دورهمیهاست. اگر دنبال یک غذای خوشطعم و جذاب برای سرو در کنار خانواده و دوستان هستید، اکبرجوجه انتخابی بینظیر خواهد بود. امروز در رستوران یاب طرز تهیه اکبر جوجه را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مرغ کوچک | (وزن زیر ۱.۵ کیلو) پوست مرغ را نبرید |
پیاز | ۱ عدد (نگینی خردشده) |
رب انار | ۱ قاشق غذا خوری |
آلو جنگلی یا آلو بخارا | 8 عدد |
گردوی آسیابشده | ۲ قاشق غذا خوری (دلخواه) |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
زعفران | به میزان لازم |
آبلیموترش تازه | ۱ قاشق غذا خوری |
روغن مخصوص سرخ کردنی | به میزان لازم |
مرغ را از وسط دو نیم کرده، شسته و روی آن آب بریزید. ۳ قاشق غذاخوری نمک به مرغ اضافه کنید، سپس ظرف را بسته و مرغ را به مدت یک شبانهروز در یخچال استراحت دهید. پس از گذشت زمان استراحت، مرغ را از آبنمک خارج کرده و با حولهی آشپزخانه به خوبی خشک کنید تا هیچ رطوبتی روی مرغ باقی نماند.
در تابه ای روغن فراوان بریزید و مرغ را از قسمت گوشت در روغن قرار دهید. حرارت را ملایم کرده و کمی زعفران روی مرغ بریزید. در تابه را بسته و اجازه دهید مرغ به مدت ۱ ساعت با حرارت ملایم پخته و یک طرفش سرخ شود. سپس مرغ را برگردانید، مجدداً زعفران روی آن بریزید و در تابه را بسته تا قسمت پوستدار مرغ هم با حرارت کم به مدت یک ساعت مغزپخت و سرخ شود.
آلوها را با آب داغ به مدت نیم ساعت خیس کنید. در تابهای دیگر، پیاز نگینی را تفت دهید تا نرم شود. سپس نمک، فلفل، زعفران، گردو، رب انار و آلوهای خیسشده را به پیاز اضافه کنید. دو لیوان آب بریزید و سس را با حرارت ملایم به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزید تا جا بیفتد.
وقتی مرغ کاملا سرخ شد و سس جا افتاد، مرغ را در ظرف سرو قرار دهید و سس را روی آن بریزید.مرغ سرخ شده با سس آلو و رب انار را به همراه پلو یا چلو سرو کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید. نوش جان