به پلو اصفهانی یکی از غذا های اصیل و سنتی ایرانی است که مانند بعضی فرهنگ های سنتی این غذا نیز فراموش شده است اما این غذا بسیار خوشمزه است و حیف است از لیست غذا های شما حذف شود. این غذا در گذشته بیشتر در فصل زمستان پخت می شده است و در این روزهای آحر زمستان می تواند بسیار دلچسب باشد. در این غذا از به استفاده می شود که بسیار مفید بوده و برای سلامت قلب شما عالی است. امروز در رستوران یاب طرز تهیه پلو اصفهانی را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
برنج | 2 پیمانه |
عدس یا ماش | 1/2 پیمانه |
به | 1 عدد |
هویج | 2 عدد |
کره یا روغن حیوانی | 1 ق غذا خوری |
مرغ یا گوشت چرخ کرده | 250 گرم |
دارچین و زیره | به مقدار لازم |
زعفران | به مقدار لازم |
برنج را بشورید و سپس آن را خیس کنید. هویج را شسته و پوست روی آن را تراشیده و با رنده خلال بزرگ از آن درآورید. عدس یا ماش را پاک کرده و با آب سرد بشورید و بزارید کمی خیس بخورد. زعفران را سابیده و مقداری آب جوش در آن ریخته بزارید دم بکشد. ماش یا عدس را در قابلمه ریخته و بگذارید پخته شود تا زمانی که کمی نرم شد. به ها را نیز شسته و پوست اضافی روی آن را جدا کنید
کره را در در قابلمه و روی گاز روشن گذاشته و هویج را به آن اضافه کنید و آن ها را تف دهید سپس زعفران را به آن اضافه کرده تا مقداری که حسابی رنگ بگیرد. به را نیز با خلال درشت رنده ؛ رنده کنید و آن را نیز مانند هویج تفت دهید. در یک قابلمه ته آن را روغن ریخته و اگر دوست داشتید نان یا سیب زمینی چیده تا ته دیگ خوبی درست شود. مقداری از برنج را ریخته و لابه لای آن را ماش یا عدس پخته شده به همراه هویج و تف داده شده بریزید سپس زیره و دارچین و به را نیز اضافه کنید و این کار را تا 3 لایه ادامه دهید و در آخر روی برنج کمی کره اضافه کرده و حسابی زعفران به آن اضافه کرده و بگذارید کاملا دم بکشد.
اگر با گوشت دوست داشتید می توانید گوشت و پیاز و ادویه را حسابی مخلوط کرده و به اندازه گردو از مواد برداشته و گرد کنید سپس کف تابه را روغن ریخته و گوشت قلقلی ها را در ان قرار دهید و آن ها را سرخ کنید. وقتی برنج پخت قلقلی ها را لابلای برنج گذاشته بزارید دم بکشد. اگر دوست دارید می توانید از مرغ هم استفاده کنید به این صورت که مرغ را بزارید آبپز شود سپس مرغ را ریش ریش کرده و در تابه ریخته و تف دهید و لابلای برنج بریزید. غذای خوشمزه شما آماده است نوش جان کنید.