دمپختک نرگسی یکی از دمپختک های خوشمزه و ساده است که به همراه گوشت، کلم سفید، عدس و سایر مواد تهیه می شود. این دمپختک بیشتر در شهر شیراز تهیه می شود و به دمپختک شیرازی نرگسی معروف است. امروز در رستوران یاب طرز تهیه دمپختک نرگسی را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
کلم سفید متوسط | 1 عدد |
عدس | 2 پیمانه |
برنج | 3 پیمانه |
پیاز متوسط | 3 عدد |
گوشت گوسفندی | 300 گرم |
زردک | مقداری |
آبلیمو | 3 ق غذا خوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
پودر تخم گشنیز | 1 ق غذا خوری |
تره، گشنیز، جعفری و برگ سیر | کمی |
گوشت را همراه مقداری آب و پیاز روی گاز قرار داده و صبر کنید تا گوشت بپزد. عدس را نیز از قبل خیس کرده و در قابلمه بریزید تا بپزد. برنج را نیز به همراه مقداری اب کنار بزارید تا خیس بخورد. پیاز را پوست کرده و رنده کنید. در یک تابه روغن بریزید و آن را روی گاز قرار دهید و پیاز را در آن تفت دهید. زردک را نگینی خرد کنید و با پیاز تفت دهید. کلم سفید را نیز خرد کرده و همراه سایر مواد تفت دهید.
در این مرحله آبلیمو و تخم گشنیز را به تابه اضافه کنید و خوب هم بزنید. آب گوشت پخته شده را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید مواد بپزد. عدس را نیز به مواد اضافه کنید و هم بنزدی تا ترکیب شوند.
برنج خیس خورده را در یک قابلمه بریزید و بزارید روی گاز تا اب آن خشک شود سپس آن را در آبکش بریزید و آبکشی کنید. سبزی ها را خرد کنید و به برنج آبکشی شده اضافه کنید و آن را مخلوط کنید. در ادامه یک لایه برنج بریزید و یک لایه از مواد تهیه شده به همراه گوشت بریزید و سپس دوباره برنج بریزید و این کا را تا جایی که برنج و گوشت تمام شود ادامه دهید. در پایان بزارید برنج دم بکشد و دمپختک شما آماده شود.