سماق قاتق یکی از غذاهای گیلانی است که بسیار خوشمزه و محبوب است. در تهیه سماق قاتق از سماق، سیب زمینی و سایر مواد استفاده می شود. از خواص سماق می توان به سلامت قلب، سلامت استخوان ها، کاهش عفونت و… اشاره کرد. امروز در رستوران یاب طرز تهیه سماق قاتق را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
گوشت گوسفند | 300 گرم |
پیاز | 2 عدد |
سماق | 3 ق غذا خوری سر پر |
آب | 1/2 لیوان |
گرد لیمو | 1/2 ق غذا خوری |
زعفران | مقداری |
نمک، فلفل، زردچوبه و چوب دارچین | به میزان لازم |
سیب زمینی | 2 عدد |
ابتدا پیاز ها را پوست کرده و آن را رنده درشت بزنید و در یک تابه ریخته و آن را روی حرارت قرار دهید تا بدون روغن مقداری آب آن کشیده شود. روغن و زردچوبه را اضافه کنید و مقداری صبر کنید تا پیاز ها سبک شود و سپس گوشت را اضافه کنید.
فلفل سیاه و چوب دارچین را اضافه کنید و مقداری آب جوش اضافه کنید. درب قابلمه را قرار داده و زمان دهید تا گوشت به خوبی بپزد. سماق را در یک کاسه بریزید و به آن آب اضافه کنید و مقداری هم زده تا با آب ترکیب شوند و آن را کنار بزارید. سیب زمینی ها را مکعبی خرد کنید و در یک تابه روغن ریخته و سیب زمینی ها را در آن سرخ کنید.
وقتی گوشت ها کامل پخت به آن نمک و سماق را اضافه کنید. زعفران را نیز اضافه کنید و به مدت نیم ساعت به آن زمان دهید تا طعم سماق به خوبی با سایر مواد ترکیب شود. سیب زمینی های سرخ شده را نیز در کنار سماق قاتق بریزید و آن را نوش جان کنید.