شش انداز زنجان یکی از خوراک های ساده و خاص شهر زنجان است. شش انداز در شهر های دیگر مانند گیلان هم به روش خودشان تهیه می شود. این خوراک با که یک غذای سنتی محسوب می شود با نان و رشته پلو سرو می شود که در گذشته این غذا با ساری یاغ که ممکن است برایتان سوال باشد چیست باید بگوییم روغن حیوانی که از شیر گاو به دست می آید و ترکی زبانان به آن ساری یاغ می گویند. این غذا به دلیل دارا بودن کشمش و خرما در آن؛ یک غذای مقوی حساب می شود. این غذا در تمامی ایام الخصوص چهارشنبه سوری تهیه و میل می شود. اگر شما یکی از طرفداران غذاهای سنتی هستید غذای مناسبی را برای پخت انتخاب کردید؛ اگر هم غذاهای به روز را دوست دارید باز هم پیشنهاد میکنم آن را امتحان کنبد چون پشیمان نمی شوید. اگر شما دارای کم خونی هستید این غذا برای شما عالی است چون در این غذا از خرما که منبع خون سازی است استفاده می شود. امروز در رستوران یاب طرز تهیه شش انداز زنجانی را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
خرما | 200 گرم |
کشمش | 200 گرم |
پیاز | 2 عدد بزرگ |
نمک | به مقدار لازم |
زردچوبه | به مقدار لازم |
زعفران | به مقدار لازم |
تخم مرغ | 3 عدد |
کشمش ها را اگر پاک نکرده اید پاک کرده و چنبه های آن را جدا کنید سپس آن را با آب بشویید تا گرد و خاک آن گرفته شود. خرما ها را از هسته آن جدا کرده و داخل ظرفی قرار دهید. زعفران را آسیاب کرده یا بسابید و آن را دم کنید. پیاز ها را پوست کنده و خلالی خرد کنید.
ابتدا تابه را روی گاز گذاشته و و کمی روغن در تابه بریزید وقتی که خوب داغ شد کشمش ها را در تابه ریخته و تف دهید. خرما را نیز در تابه ریخته و به خوبی تف دهید سپس پیاز ها را که از قبل سرخ کرده بودید را به همراه کمی نمک که آن را مزه دار کنید و زردچوبه را نیز به مقداری که رنگ بگیرد اضافه کنید و باز هم تف می دهیم سپس شعله را خاموش می کنیم. در ظرف را گذاشته و 2 تا 3 دقیقه زمان دهید تا مواد نرم بشوند بعد از زمان گفته شده کمی در ظرف را با کفگیر یا قاشق به این صورت که مواد را از وسط به کنار زده و تخم مرغ ها را شکسته و در جای خالی اضافه می کنیم و در دامه روی آن را زعفران و نمک می ریزیم. شعله را کم کرده و صبر می کنیم خوب بپزد. غذای شما آماده است می توانید روی آن را با گردو و زرشک تزیین کنید.