شیر عسلی یکی از موادی است که از آن در تهیه دسر های زیادی استفاده می شود. همچنین از شیر عسلی در تهیه حلوا نیز می توان استفاده کرد. شما با استفاده از این روش می توانید یک شیر عسلی سالم در خانه تهیه کنید. شیر عسلی در ظرف درب دار به مدت 2 هفته در یخچال قابل نگهداری است. امروز در رستوران یاب طرز تهیه شیر عسلی را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
شیر | 2 پیمانه |
شکر | 2/3 پیمانه |
کره | 20 گرم |
ابتدا شیر و شکر را در یک تابه نسوز و بزرگ بریزید. تابه را روی حرارت قرار دهید و هم بزنید تا شکر در شیر حل شود و شیر به جوش بیاید. وقتی شیر شروع به قل زدن کرد حرارت را خیلی کم کنید و هر یک دقیقه یک بار هم بزنید تا ته نگیرد.
به مدت 40 دقیقه صبر کنید تا شیر عسلی به غلظت مناسب برسد. در زمان آماده شدن شیر عسلی ممکن است اطراف تابه شکرک بزند، به هیچ وجه شکرک های اطراف تابه را داخل شیر علسی نریزید چون باعث شکرک زدن شیر علسی می شود.
غلظت شیر عسلی باید به حدی برسد که روان نباشد یعنی وقتی با قاشق از شیر عسلی بر می دارید و مجددا داخل تابه می ریزید، غلظت داشته باشد و به صورت قطره قطره بریزد نه به صورت یک باره و روان از قاشق بریزد، البته به این نکته هم توجه داشته باشید که شیر عسلی در یخچال سفت تر هم می شود. وقتی شیر عسلی به غلظت رسید کره را اضافه کنید و بلافاصله شیر عسلی را از روی گاز بردارید.