غمبر پلو یکی از غذا هایی سنتی شهر شیراز است که بسیار محبوب است. مقدار مواد گفته شده در دستور برای 4 نفر مناسب است. در تهیه غمبر پلو از گردو، گوشت قلقلی، کشمش و سایر موالد استفاده می شود. امروز در رستوران یاب طرز تهیه غمبر پلو را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
گوشت چرخ کرده | 400 گرم |
برنج | 4 پیمانه |
شیره انگور | 1 ق غذا خوری |
گردو خرد شده | 50 گرم |
زعفران دم کرده | 3 ق غذا خوری |
پیاز | 2 عدد |
آرد نخودچی | 1 تا 2 ق غذا خوری |
کشمش پلویی | 100 گرم |
رب انار | 2 ق غذا خوری |
پودر سیر، آویشن، پودر کاری، زردچوبه و فلفل قرمز | به میزان لازم |
نمک و روغن | به میزان لازم |
برنج را پاک کرده و با آب بشورید سپس بزارید همراه مقداری آب و نمک خیس بخورد. یکی از پیاز ها را پوست کرده و با قسمت درشت رنده آن را رنده کنید و مقداری آب پیاز را بگیرید. در ادامه گوشت چرخ کرده را در یک کاسه بریزید و پیاز را به آن اضافه کنید.
آرد نخودچی و ادویه های گفته شده را نیز اضافه کنید و با دست مواد را مخلوط و ورز دهید و در آخر مقداری نمک نیز اضافه کنید و دوباره هم بزنید. از خمیر تهیه شده به اندازه گردو بردارید و در کف دست خود گرد کنید و به مدت نیم ساعت در یخچال به ان استراحت دهید. در ادامه در یک تابه روغن بریزید و گوشت قلقلی ها را در آن سرخ کنید.
پیاز دیگر را نیز خلایل خرد کنید و در یک تابه آن را تفت دهید. سیر رنده شده را همراه گردو خرد شده به تابه اضافه کنید و تفت دهید. کشمش ها را به مدت 10 دقیقه در آب سرد خیس کنید سپس به تابه اضافه کنید. آویشن و زردچوبه را به تابه بیفزایید و مواد را هم بزنید. شیره انگور ور ب انار را نیز اضافه کنید و تفت دهید.
نمک و مقدرای از زعفران دم کرده را به تابه اضافه کنید و هم بزنید. گوشت قلقلی ها را نیز به تابه اضافه کنید و با مواد مخلوط کنید. تابه را از روی گاز بردارید تا مواد مقداری خنک شود سپس برنج را روی گاز قرار دهید تا بپزد و آب آن خشک شود. برنج را آبکش کرده و کف قابلمه را چرب کنید سپس ته دیگ مورد نظر را رد کف قابلمه قرار دهید و یک لایه برنج بریزید و یک لایه از مواد تهیه شده و در آخر مقداری زعفران دم کرده اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید تا برنج دم بکشد.