توضیحات img

خوش آمدید

طرز تهیه نان بربری فانتزی در خانه به روش بازاری_رستوران یاب

طرز تهیه نان بربری فانتزی در خانه به روش بازاری_رستوران یاب


نان بربری یکی از محبوب‌ ترین نان‌ های سنتی ایرانی است که با بافتی نرم و لطیف، گزینه‌ ای عالی برای صبحانه و افطار در ماه رمضان محسوب می‌ شود. این نان خوش‌عطر، با کنجد و رومال مخصوص، طعمی ب ی‌نظیر دارد و در کنار پنیر، کره، مربا یا حتی خوراک‌ های گرم، لذت‌ بخش خواهد بود. به دلیل بافت سبک و پخت خانگی، نان بربری تازه همیشه انتخابی دلپذیر برای یک وعده خوشمزه و مقوی است. امروز در رستوران یاب طرز تهیه نان بربری را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.

مواد لازم

آرد نان ۴۵۰ تا ۵۰۰ گرم
کره 1 ق غذا خوری
شیر ولرم 1/4 پیمانه
مخمر خشک فوری ۱ قاشق غذا خوری
نمک 1 ق غذا خوری
شکر 1 ق چای خوری
آب ولرم 1 پیمانه

مرحله اول: فعال‌سازی خمیر مایه

در یک کاسه، ۱ پیمانه آب ولرم، ۱ قاشق غذاخوری مخمر خشک فوری و ۱ قاشق چای‌خوری شکر را مخلوط کنید. روی آن را بپوشانید و ۱۰ دقیقه استراحت دهید تا مخمر فعال شود و کف کند.

مرحله دوم: تهیه خمیر

در یک کاسه بزرگ، ۲ پیمانه از آرد (حدود نصف مقدار کل) را بریزید. مخمر عمل‌آمده را اضافه کرده و مخلوط کنید. سپس ۱/۴ پیمانه شیر ولرم و ۱ قاشق غذاخوری نمک را اضافه کنید. به تدریج باقی‌مانده آرد را اضافه کرده و ورز دهید تا خمیر شکل بگیرد. در آخر، ۱ قاشق غذاخوری کره را کم‌کم اضافه کرده و خوب ورز دهید تا خمیر نرم و یکدست شود.

مرحله سوم: استراحت دادن خمیر

خمیر را در یک کاسه چرب‌شده قرار دهید، روی آن را بپوشانید و در جای گرم به مدت ۱ ساعت استراحت دهید تا حجم آن ۲ تا ۳ برابر شود.

مرحله چهارم: فرم دادن و پخت نان

خمیر را روی سطح آردپاشی‌شده گذاشته، کمی ورز دهید و به دو قسمت تقسیم کنید.

داخل سینی فر، کاغذ روغنی بگذارید و خمیر را بدون وردنه، با دست به شکل بیضی باز کنید.

۲ قاشق آرد را با کمی آب مخلوط کنید تا به غلظت ماست هم‌زده برسد و روی نان‌ها بمالید.

با انگشت یا چاقوی کند روی نان شیار ایجاد کنید، ۱۰ دقیقه استراحت دهید، سپس کنجد بپاشید.

در فر از قبل گرم‌شده با دمای ۲۲۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید تا روی آن طلایی شود.

فوت و فن های دستور پخت نان بربری خانگی

  1. مقدار آرد را از ۴۵۰ گرم شروع کنید و در صورت نیاز کم‌کم اضافه کنید.
  2. برای نرمی بهتر نان، خوب ورز دهید و استراحت کافی بدهید.
ادامه مطلب
طرز تهیه شیرینی خامه ای در تابه (بدون فر) ساده و راحت
  • اشتراک گذاری: