نان خانگی با طعم زنجبیل و بافت نرم، یکی از خوشمزه ترین گزینه ها برای صبحانه یا میان وعده است. این نان با ترکیب ساده ای از آرد، ماست، تخممرغ و کمی ادویه مثل زنجبیل درست می شود و با عطر وانیل و ظاهر طلایی رنگش، حسابی دل همه رو می بره. در این دستور پخت، قدم به قدم یه نان خونگی عالی درست می کنیم که هم تازه ست، هم خوش طعم. امروز در رستوران یاب طرز تهیه نان ماه رمضان را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
آرد | ۵۰۰ گرم |
آب یا شیر | ۱۵۰ میلیلیتر |
ماست | ۱۰۰ گرم |
روغن مایع | نصف پیمانه |
نمک | ۸ گرم |
شکر | ۸ گرم |
وانیل | ۱/۴ قاشق چایخوری |
مایه خمیر | ۸ گرم |
زنجبیل | ۱۵ گرم (۱ قاشق سوپخوری) |
تخممرغ | ۲ عدد (یکی از زردهها برای رومال) |
مایه خمیر و شکر رو داخل آب یا شیر ولرم (حدود ۳۵-۴۰ درجه سانتیگراد) بریزید، خوب هم بزنید و بعد کنار بذارید تا ۵-۱۰ دقیقه بمونه و کف کند. این یعنی مخمر فعال شده.
داخل یه کاسه بزرگ، ماست، یه تخممرغ کامل، سفیده تخممرغ دوم، روغن مایع، نمک، وانیل و زنجبیل رو بریزید و با همزن دستی یا قاشق خوب مخلوط کنید تا یکدست شود.
مخمر عمل آمده را به مخلوط مواد خیس اضافه کنید و هم بزنید. بعد آرد را ک مکم به مواد اضافه کنید و همزمان هم بزنید تا خمیر جمع شود. ممکنه همه آرد رو لازم نداشته باشید، پس آروم آروم اضافه کنید.
خمیر رو به مدت ۱۰ دقیقه ورز بدید تا نرم و لطیف شود. اگه چسبناک بود، کمی آرد بپاشید، ولی زیاده روی نکنید.
روی خمیر رو با پارچه یا سلفون بپوشونید و به مدت ۱ ساعت در جای گرم بذارید تا حجمش دو برابر شود.
خمیر را به ۱۰ قسمت مساوی تقسیم کنید، هر قسمت رو به شکل چونه گرد دربیارید و ۱۵ دقیقه دیگه بهشون استراحت بدید.
هر چونه را کمی با دست پهن کنید و داخل سینی فر که با کره چرب شده، با فاصله بچینید. ۲۰ دقیقه دیگه به خمیرها استراحت بدید.
با سر ماسوره یا هر وسیله دیگه (مثل پشت قاشق)، روی خمیرها طرح عمیق بزنید. زرده تخممرغ دوم رو با چنگال بزنید و با قلممو روی نان ها بمالید. بعد روی خمیرها رو با دستمال مرطوب بپوشونید و ۱۰ دقیقه دیگه استراحت بدید.
روی نان ها کنجد بپاشید و سینی رو داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد بذارید. حدود ۲۵ دقیقه صبر کنید تا نان ها پخته و طلایی شوند.