نان کولیچه، یکی از نانهای محلی و محبوب شهر مهاباد در استان آذربایجان غربی است که بهعنوان پایه ای برای میانوعدههای خوشمزه مثل شورمزه و ساندویچ نخود استفاده میشود. این نان با بافتی نرم، طعمی دلپذیر و حبابهای جذاب در زمان سرخ شدن، همراه مناسبی برای میانوعدهها و دورهمیهاست. شما می توانید این نان را به راحتی به بدون نیاز به فر در خانه تهیه کنید و با آن انواع ساندویچ ها را تهیه کنید. امروز در رستوران یاب طرز تهیه نان کولیچه را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
آرد سفید | 1 لیوان دسته دار |
آب ولرم | 1/2 لیوان |
تخم مرغ | 1 عدد |
شکر | 1 قاشق مربا خوری |
روغن مایع | 1 قاشق غذا خوری |
مایه خمیر فوری | 1 قاشق غذا خوری |
نمک | 1 قاشق مربا خوری (سرخالی) |
شیر، آب، شکر، روغن و تخممرغ را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید. سپس مایه خمیر را اضافه کرده و هم بزنید. نمک و آرد را بهتدریج اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیری نرم و لطیف به دست آید که به دست نچسبد.
خمیر را به مدت 10 دقیقه ورز دهید و 20 بار روی سطح کار بکوبید تا بافت آن صاف و یکدست شود. چسبندگی جزئی خمیر با ورز دادن رفع خواهد شد، پس نیازی به اضافه کردن آرد بیشتر نیست.
خمیر را چانه کنید و داخل کاسهای چربشده قرار دهید. روی آن را با سلفون و پارچه بپوشانید و به مدت 1 ساعت در دمای محیط استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.
بعد از استراحت، پف خمیر را گرفته و آن را چانه کنید (چانههای 90 گرمی مناسب است). چانهها را روی سطحی آردپاشیشده قرار دهید و دوباره با نایلون و پارچه بپوشانید. 20 دقیقه دیگر استراحت دهید تا چانهها باز هم پف کنند.
چانه ها را با وردنه روی سطح آردپاشیشده باز کنید. دقت کنید خمیر را دوباره جمع نکنید تا حبابها در حین سرخ شدن ایجاد شوند.روغن را در تابه داغ کنید (مقدار روغن باید زیاد باشد تا خمیر در آن شناور شود). خمیر را داخل روغن داغ قرار دهید و هر دو سمت آن را سرخ کنید. در حین سرخ کردن با چنگال قسمتهایی از خمیر را سوراخ کنید تا بیشازحد پف نکند. نانهای سرخشده را داخل قابلمه قرار دهید و روی آن نایلون یا پارچه بکشید تا نرم بمانند. نوش جان