حلیم نیشابوری یکی از انواع حلیم ها است که با بلغور گندم و گوشت به اضافه سایر مواد تهیه می شود. این حلیم می تواند گزینه خوبی برای فصل های سرد سال باشد که باعث گرم شدن بدن شما می شود. امروز در آشمزی طرز تهیه حلیم نیشابوری را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
بلغور گندم | 500 گرم |
گوشت گوسفندی | 400 گرم |
پیاز | 1 عدد |
برگ بو و چوب دارچین | به میزان دلخواه |
نمک، فلفل سیاه و جوز هندی | کمی |
لپه | کمی |
کره | مقداری |
ابتدا گوشت را در یک کاسه که دارای آب سرد و مقدار خیلی کمی نمک است قرار دهید تا خونابه آن جدا شود سپس گوشت را با آب بشورید و در آبکش قرار دهید. بلغور ها را نیز با آب بشورید و بزاریرد خیس بخورد.
در ادامه گوشت را در قابلمه قرار دهید و به آن برگ بو و چوب دارچین را اضافه کنید. سپس پیاز را پوست کنید و به آن بیفزایید در ادامه مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را قرار دهید تا گوشت بپزد. زمان لازم برای پخت گوشت حدودا 3 ساعت می باشد.
مقداری آب رد قابلمه بریزید و آن را روی گاز قرار دهید تا بجوشد و وقتی جوشید بلغور را همراه زردچوبه و یک تکه دارچین به قابلمه اضافه کنید و درب آن را ببندید تا بپزد. با قاشق کف روی گوشت و بلغور را بگیرید تا یک حلیم خوشمزه داشته باشید.
برای پخت بلغور توجه داشته باشید که بلغور ته می گیرد و باید هر یک ربع یک بار آن را هم بزنید. بعد از پخت گوشت ها آن را با چنگال ریش ریش کنید و به بلغور پخته و کمی غلیظ شده اضافه کنید. در این مرحله نمک و فلفل را نیز اضافه کنید و سپس آب گوشت را بیفزایید و کمی هم بزنید.
خواندنی:طرز تهیه ترشه کباب مرغ گیلانی لذیذ و مجلسی با طعم عالی
بیشتر بخوانید:طرز تهیه آبگوشت کرمانی یا متنجنه فوق العاده لذیذ و خوشمزه با سبزی معطر
بعد از اضافه کردن گوشت باید حلیم را به طور مداوم هم بزنید تا حلیم به یک غلیظ خوب برسد. در ادامه برای تهیه قیمه روی حلیم ابتدا کره را رد یک ظرف بریزید و به آن لپه پخته شده اضافه کنید و هم بزنید سپس ادویه و دارچین را نیز بیفزایید و بعد از کمی تفت دادن آن را در ظرقف سرو روی حلیم بریزید.