شیرینی نازک یکی از شیرینی های سنتی قزوین است که شما می توانید آن را در خانه تهیه و برای پذیرایی های عید خود از آن استفاده کنید. این شیرینی به همراه پسته و سایر مواد به صورت رولی تهیه می شود. امروز در رستوران یاب طرز تهیه شیرینی نازک را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
روغن مایع | 100 گرم |
پودر قند | 110 گرم |
تخم مرغ | 4 عدد |
ماست | 200 گرم |
آرد | 900 گرم |
آب ولرم | 1/2 پیمانه |
مایه خمیر | 1 ق غذا خوری |
شکر | 1 ق غذا خوری |
پودر پسته | 200 گرم |
پودر قند | به میزان لازم |
پودر هل | مقداری |
زرده تخم مرغ برای رومال | 2 عدد |
روغن مایع برای رومال | 1 ق غذا خوری |
زعفران برای رومال | مقداری |
در یک لیوان یا کاسه آب ولرم را بریزید سپس مایه خمیر را روی آب بپاشید و شکر را به آن اضافه کنید و درب ظرف را گذاشته و 10 دقیقه زمان دهید تا فعال شود. تخم مرغ ها را در یک ظرف بشکنید و با همزن برقی به خوبی هم بزنید.
به مایه خمیر عمل آمده روغن و ماست اضافه کنید سپس پودر قند را الک کرده و به مواد بیفزایید و با همزن به خوبی هم بزنید. در آخر آرد الک شده را در سه مرحله به مواد اضافه کرده و هم بزنید. خمیر را دریک سطح آردپاشی شده قرار دهید و به مدت 10 دقیقه ورز دهید تا یک خمیر لطیف حاصل شود.
خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار دهید و روی آن سلفون بکشید و به مدت 90 دقیقه به آن زمان دهید تا خمیر دو برابر شود. بعد از استراحت خمیر کمی آن را ورز دهید و به 4 قسمت تقسیم کنید. هر قسمت را روی سطح آردپاشی شده با وردن به عرض 20 سانت پهن کنید و کمی روغن روی آن بمالید.
خواندنی:
طرز تهیه سبزه شاهی با پنبه روی کوزه و بشقاب برای عید نوروز
طرز تهیه تارت نارگیلی با لیوان فرانسوی با دستور سر آشپز
پودر پسته و هل را در یک کاسه بریزید سپس پودر قند را الک کرده و به مواد بیفزایید و مواد را هم بزنید تا مخلوط شوند. با قاشق از مواد برداشته و روی خمیر بریزید سپس آن را رول کنید و با چاقو یا کاتر برش بزنید و شیرینی ها را در سینی فر بچینید. زرده تخم مرغ و زعفران را همراه روغن در یک ظرف ریخته و خوب هم بزنید و روی شیرینی ها رومال کنید و صبر کنید تا خشک شود سپس دوباره رومال کنید.
شیرینی ها را در فر با دمای 180 درجه به مدت 25 دقیقه در فر قرار دهید تا شیرینی ها به خوبی بپزد. اگر فر در دسترس نبود می توانید شیرینی ها را در یک تابه دو طرفه چیده و یک دمکنی روی درب قرار داده و تابه را روی حرارت ملایم قرار داده تا شیرینی ها بپزد.