باکلالی انگینار ترکی (BakLali Enginar) یک وعده غذایی سبک است که معمولا در فصل تابستان مورد استفاده قرار میگیرد. برای تهیه باکلالی انگینار، کنگر فرنگی را با سس مخصوص میپزند و سبزیجات دیگری چون باقلا، هویج و … را نیز به آن اضافه میکنند.
باکلالی انگینار به صورت سرد سرو میشود و بسیار خوشمزه است. در این غذا از هیچ گوشتی استفاده نمیشود. اگر گیاهخوار هستید، میتوانید باکلالی انگینار را در خانه تهیه کنید و در وعده غذایی شام سرو نمایید. در این مقاله طرز تهیه باکلالی انگینار را آموزش داده و اطلاعاتی در مورد خواص کنگر فرنگی در اختیارتان قرار میدهیم. با ما همراه باشید.
کنگر فرنگی یا آرتیشو، گیاه بومی منطقه غرب و مرکز مدیترانه است و در شمال آفریقا نیز یافت میشود. مصرف این گیاه به 3000 سال پیش برمیگردد. در آن زمان یونانیها جوانههای گل کنگر فرنگی را میخوردند.
کنگر فرنگی در ادبیات یونانیان نیز جای داشت. تئوفراستوس، شاگرد ارسطو، اولین کسی بود که در مورد کنگر فرنگی نوشت و آن را با جزئیات توصیف کرد. او معتقد بود جوشاندن کنگر فرنگی یکی از بهترین راهها برای استفاده از عطر و طعم آن است. در قرن اول پس از میلاد نیز یک پزشک یونانی با نام دیوسکوریدس، کتابی در مورد کاربرد کنگر فرنگی در علم پزشکی نوشت و ادعا کرد که از ریشه کنگر فرنگی می توان به عنوان خوشبو کننده استفاده نمود.
جالب است بدانید خوردن کنگر فرنگی توسط زنان تا سال 1500 میلادی ممنوع بوده است. در این دوران تنها مردان میتوانستند کنگر بخورند. دلیل آن نیز خواص کنگر بود که به عنوان تقویتکنندهی غرایز جنسی شناخته میشد. در قرن 19 میلادی آمریکاییها شروع به کشت کنگر کردند و آن را با خود به فرانسه نیز بردند.
بیشتر بخوانید:طرز تهیه شیره سیب درختی بدون خاک سفید به روش ساده در خانه
مردم ایتالیا نیز کنگر را از آمریکا به کشورشان منتقل کردند و کار کشت آن را آغاز نمودند. در اوایل قرن بیستم، کشت کنگر فرنگی در کالیفرنیا محبوب شد و قیمت آن به شدت افزایش یافت. در حال حاضر کنگر فرنگی به عنوان یک گیاه پرخاصیت و مفید در انواع سالاد و غذاها مورد استفاده قرار میگیرد و از مغز آن برای تهیه سس نیز استفاده میشود.
زمان آماده سازی | 15 دقیقه |
زمان پخت | 40 دقیقه |
زمان اضافی | 15 دقیقه |
مجموع زمان | 70 دقیقه |
تعداد سرو | 4 نفر |
مقدار سرو | یک کنگر |
مرحله اول: آماده سازی کنگر
یک کاسه بزرگ آب آماده کنید. یک عدد لیمو ترش را آب بگیرید و درون آب بریزید. کنگر را تمیز کنید، خوب بشویید و پس از پوست کردن درون کاسه آب بیندازید. آب کاسه باید به اندازهای باشد که روی کنگرها را به طور کامل بپوشاند.
خواندنی:طرز تهیه شله زرد نذری و اصیل خوشمزه 8 نفره
مرحله دوم: آماده کردن مواد دیگر
برای تهیه باکلالی انگینار ابتدا باید باقلاها را پوست کنید. غلاف باقلا را به آرامی خراش دهید و باقلاها را از پوسته آن بیرون بیاورید و بشویید.
هویج را پوست کنید و به صورت نگینی خرد کنید. پیاز را پوست کنید و پس از شستن خرد کنید. پیازچه و شوید را پاک کنید و ریز خرد کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم: تفت دادن مواد
مرحله چهارم: تهیه سس
یک کاسه بردارید. شکر و آرد را در کاسه بریزید و آب را به آن اضافه کنید. هم بزنید تا کاملا باهم ترکیب شوند. سپس نمک و آب لیمو را نیز به دیگر مواد سس اضافه نمایید. میتوانید مقدار آب لیمو را به دلخواه افزایش دهید.
مرحله ششم: سرو باکلالی انگینار
پس اینکه کنگر پخت و نرم شد، پیازچه و شوید خرد شده را درون قابلمه بریزید، درب آن را ببندید و اجازه دهید در دمای محیط کمی خنک شود. سپس کنگرها را در ظرف سرو بچینید و روی آن را با سبزیجات پر کنید. باکلالی انگینار آماده است. آن را به مدت یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید و بعد نوش جان نمایید.
در تهیه باکلالی انگینار به غیر از کنگر از باقلا نیز استفاده میشود. باقلا سرشار از فیبر و پروتئین میباشد و مقادیر بالایی از ویتامینها و مواد معدنی را نیز در خود جای داده است. از جمله خواص باقلا میتوان به کاهش اختلالات مادرزادی در جنین، جلوگیری از پوکی استخوان، درمان فشار خون، کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، تقویت اندامهای حرکتی و تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.
باقلا میتواند علائم بیماری پارکینسون را کنترل کند و باعث حرکت راحتتر این افراد میگردد. باقلا سرشار از آهن است. وجود آهن در بدن باعث تولید بیشتر هموگلوبین خون شده و با افزایش اکسیژنرسانی به سلولها، میزان انرژی بدن را افزایش میدهد. علاوه بر این، باقلا میزان قند خون را نیز کاهش میدهد و مصرف آن برای بیماران مبتلا به دیابت مفید است.
طرز تهیه باکلالی انگینار ترکی اصل را برایتان قرار داده ایم. امیدواریم از این طرز تهیه باکلالی انگینار راضی بوده باشید. مرکز آموزش آنلاین آشپزی دنیایی از آموزش غذاهای ترکی را برایتان قرار داده است.
باکلالی انگینار (BakLali Enginar) یک دسر سبک است که معمولا در فصل تابستان مورد استفاده قرار میگیرد.تهیه باکلالی انگینار، کنگر فرنگی را با سس باقلا باقالا ترکیه
نوع:
دسر
سبک آشپزی:
ترکی
کلمات کلیدی:
باکلالی انگینار
بازده دستورالعمل:
4
کالری:
175
اجزاء دستورالعمل:
راهنمای دستورالعمل:
باکلالی انگینار (BakLali Enginar) یک وعده غذایی سبک است که معمولا در فصل تابستان مورد استفاده قرار میگیرد. برای تهیه باکلالی انگینار، کنگر فرنگی را با سس مخصوص میپزند و سبزیجات دیگری چون باقلا، هویج و … را نیز به آن اضافه میکنند. امیدواریم از این دسر خوشمزه لذت کافی را ببرید. نوش جانتان