توضیحات img

خوش آمدید

طرز تهیه باکلالی انگینار ترکی اصل 4 نفره

طرز تهیه باکلالی انگینار ترکی اصل 4 نفره

  • مرداد 24, 781
  • ‏0 لایک
  • مشاهده 728
  • 0 دیدگاه

باکلالی انگینار ترکی (BakLali Enginar) یک وعده غذایی سبک است که معمولا در فصل تابستان مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای تهیه باکلالی انگینار، کنگر فرنگی را با سس مخصوص می‌پزند و سبزیجات دیگری چون باقلا، هویج و … را نیز به آن اضافه می‌کنند.

باکلالی انگینار به صورت سرد سرو می‌شود و بسیار خوشمزه است. در این غذا از هیچ گوشتی استفاده نمی‌شود. اگر گیاهخوار هستید، می‌توانید باکلالی انگینار را در خانه تهیه کنید و در وعده غذایی شام سرو نمایید. در این مقاله طرز تهیه باکلالی انگینار را آموزش داده و اطلاعاتی در مورد خواص کنگر فرنگی در اختیارتان قرار می‌دهیم. با ما همراه باشید.

تاریخچه باکلالی انگینار ترکیه

کنگر فرنگی یا آرتیشو، گیاه بومی منطقه غرب و مرکز مدیترانه است و در شمال آفریقا نیز یافت می‌شود. مصرف این گیاه به 3000 سال پیش برمی‎گردد. در آن زمان یونانی‌ها جوانه‌های گل کنگر فرنگی را می‌خوردند.

کنگر فرنگی در ادبیات یونانیان نیز جای داشت. تئوفراستوس، شاگرد ارسطو، اولین کسی بود که در مورد کنگر فرنگی نوشت و آن را با جزئیات توصیف کرد. او معتقد بود جوشاندن کنگر فرنگی یکی از بهترین راه‌ها برای استفاده از عطر و طعم آن است. در قرن اول پس از میلاد نیز یک پزشک یونانی با نام دیوسکوریدس، کتابی در مورد کاربرد کنگر فرنگی در علم پزشکی نوشت و ادعا کرد که از ریشه کنگر فرنگی می توان به عنوان خوشبو کننده استفاده نمود.

طرز تهیه باکلالی انگینار ترکی اصل 4 نفره
طرز تهیه باکلالی انگینار ترکی اصل 4 نفره

جالب است بدانید خوردن کنگر فرنگی توسط زنان تا سال 1500 میلادی ممنوع بوده است. در این دوران تنها مردان می‌توانستند کنگر بخورند. دلیل آن نیز خواص کنگر بود که به عنوان تقویت‌کننده‌ی غرایز جنسی شناخته می‌شد. در قرن 19 میلادی آمریکایی‌ها شروع به کشت کنگر کردند و آن را با خود به فرانسه نیز بردند.

ادامه مطلب
طرز تهیه پیتزا رولی خانگی مجلسی و شیک با خمیر خانگی

بیشتر بخوانید:طرز تهیه شیره سیب درختی بدون خاک سفید به روش ساده در خانه

مردم ایتالیا نیز کنگر را از آمریکا به کشورشان منتقل کردند و کار کشت آن را آغاز نمودند. در اوایل قرن بیستم، کشت کنگر فرنگی در کالیفرنیا محبوب شد و قیمت آن به شدت افزایش یافت. در  حال حاضر کنگر فرنگی به عنوان یک گیاه پرخاصیت و مفید در انواع سالاد و غذاها مورد استفاده قرار می‎گیرد و از مغز آن برای تهیه سس نیز استفاده می‌شود.

جدول زمانبندی تهیه باکلالی انگینار ترکی

زمان آماده سازی 15 دقیقه
زمان پخت 40 دقیقه
زمان اضافی 15 دقیقه
مجموع زمان 70 دقیقه
تعداد سرو 4 نفر
مقدار سرو یک کنگر

مواد اولیه

  • کنگر فرنگی 4 عدد
  • باقلا 300 گرم
  • هویج یک عدد
  • پیاز یک عدد
  • شوید نصف فنجان
  • پیازچه نصف فنجان

مواد لازم

  • شکر گرانول یک قاشق غذاخوری
  • آرد یک قاشق غذاخوری
  • آب نصف فنجان
  • آب‌لیمو یک عدد
  • نمک یک قاشق چای‌خوری
  • روغن زیتون نصف قاشق چای‌خوری

آموزش مراحل تهیه باکلالی انگینار

مرحله اول: آماده سازی کنگر

یک کاسه بزرگ آب آماده کنید. یک عدد لیمو ترش را آب بگیرید و درون آب بریزید. کنگر را تمیز کنید، خوب بشویید و پس از پوست کردن درون کاسه آب بیندازید. آب کاسه باید به اندازه‌ای باشد که روی کنگرها را به طور کامل بپوشاند.

خواندنی:طرز تهیه شله زرد نذری و اصیل خوشمزه 8 نفره

مرحله دوم: آماده‌ کردن مواد دیگر

برای تهیه باکلالی انگینار ابتدا باید باقلاها را پوست کنید. غلاف باقلا را به آرامی خراش دهید و باقلاها را از پوسته آن بیرون بیاورید و بشویید.

ادامه مطلب
طرز تهیه شیرینی تر برشی هندوانه ای با طعم عالی ویژه یلدا_رستوران یاب
انگینار 01

هویج را پوست کنید و به صورت نگینی خرد کنید. پیاز را پوست کنید و پس از شستن خرد کنید. پیازچه و شوید را پاک کنید و ریز خرد کنید و کنار بگذارید.

مرحله سوم: تفت دادن مواد

مرحله چهارم: تهیه سس

یک کاسه بردارید. شکر و آرد را در کاسه بریزید و آب را به آن اضافه کنید. هم بزنید تا کاملا باهم ترکیب شوند. سپس نمک و آب لیمو را نیز به دیگر مواد سس اضافه نمایید. می‌توانید مقدار آب لیمو را به دلخواه افزایش دهید.

مرحله ششم: سرو باکلالی انگینار

پس این‌که کنگر پخت و نرم شد، پیازچه و شوید خرد شده را درون قابلمه بریزید، درب آن را ببندید و اجازه دهید در دمای محیط کمی خنک شود. سپس کنگرها را در ظرف سرو بچینید و روی آن را با سبزیجات پر کنید. باکلالی انگینار آماده است. آن را به مدت یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید و بعد نوش جان نمایید.

نکات مهم در تهیه باکلالی انگینار

  • یکی از مهم‌ترین مواردی که باید در تهیه باکلالی انگینار به آن توجه داشته باشید، طرز درست پاک کردن کنگر فرنگی است. ابتدا کنگر را به خوبی با آب سرد بشویید و سر آن را به اندازه دو بند انگشت برش دهید. برگ‌های سفت کنگر را دانه دانه جداکنید تا به بخش میانی آن برسید. بخش میانی کنگر، سفید رنگ است و بر روی آن پرزهایی وجود دارد. این پرزها را به طور کامل جدا کنید و مابقی آن را در غذا مورد استفاده قرار دهید.
  • کنگر فرنگی را پس از پوست کردن در آب لیمو خیس کنید. این کار باعث می‌شود تا زمانی که دیگر مواد را آماده می‌کنید رنگ کنگر تغییر نکند و سیاه نشود.
  • به جای پیازچه می‌توانید از موسیر خرد شده استفاده کنید یا اگر طعم آن را دوست ندارید به طور کامل حذف کنید.
  • در برخی از دستورالعمل‌ها دیده می‌شود که به جای هویج از نخود فرنگی استفاده می‌کنند. اگر نخود فرنگی را بیشتر دوست دارید، به اندازه 200 گرم نخود فرنگی به باکلالی انگینار خود اضافه نمایید.
ادامه مطلب
طرز تهیه نان لواش روستایی با آرد جو به روش سنتی بدون خمیر مایه_رستوران یاب

خواص

خواص باکلالی انگینار
خواص باکلالی انگینار
  • کنگر فرنگی سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. از مهم‌ترین مواد معدنی موجود در این گیاه می‌توان به منیزیم، فسفر و منگنز اشاره کرد. این مواد در سلامت و تراکم استخوان‌ها نقش دارند و از بروز بیماری‌هایی چون پوکی استخوان در سنین بالا جلوگیری می‌کنند.
  • فشار خون بالا یکی از مهم‌ترین دلایل سکته قلبی و مغزی است. مصرف کنگر فرنگی فشار خون را تنظیم می‌کند و از این طریق خطر بروز سکته را کاهش می‎دهد.
  • ترکیبات موجود در کنگر فرنگی سطح کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد و باعث افزایش سطح کلسترول خوب خون می‌گردد و از این طریق به سلامت قلب کمک می‌کند.
  • کنگر فرنگی آنتی‌اکسیدان‌های سینارین و سیلیمارین را در خود جای داده است. این آنتی‌اکسیدان‎ها در بهبود عملکرد کبد نقش دارند و سموم مضر را از بدن دفع می‌کنند.
  • سلامت دستگاه گوارش و بهبود عملکرد آن از دیگر فواید کنگر فرنگی است که به دلیل وجود فیبر بالای آن اتفاق می‌افتد. فیبر موجود در کنگر، باکتری‌های مفید روده را افزایش داده و خطر ابتلا به بیماری‌های دستگاه گوارش مانند سرطان روده، یبوست یا اسهال را کاهش می‎دهد.
  • بر اساس مطالعات انجام شده، کنگر فرنگی میزان آنتی اکسیدان بسیار بالایی دارد. این آنتی‌اکسیدان‌ها با تکثیر سلول‌های سرطانی مبارزه می‎کنند و وضعیت بیماران مبتلا به سرطان را بهبود می‌بخشند.
  • مصرف کنگر فرنگی برای بانوان باردار بسیار مفید است. سطح بالای فولات موجود در کنگر فرنگی به سلامت جنین کمک کرده و اسید فولیک مورد نیاز بدن مادر در دوران بارداری را تأمین می‌کند.
  • کنگر فرنگی در سلامت مغز نیز نقش دارد. کنگر باعث گشاد شدن عروق می‎شود و با اکسیژن‌رسانی بیشتر به مغز، عملکرد آن را بهبود می‌بخشد.
  • از دیگر خواص کنگر فرنگی می‌توان به تحریک کلیه در دفع اوره و کلسترول و درمان بیماری‌هایی چون یرقان، قولنج کبدی، سنگ کیسه صفرا، سنگ کلیه، قولنج کلیه، رماتیسم، یبوست و برخی از بیماری‌های پوستی اشاره کرد.
ادامه مطلب
طرز تهیه شش انداز زنجانی اصل خیلی ساده و خوشمزه با خرما و کشمش_رستوران یاب

در تهیه باکلالی انگینار به غیر از کنگر از باقلا نیز استفاده می‌شود. باقلا سرشار از فیبر و پروتئین می‌باشد و مقادیر بالایی از ویتامین‌ها و مواد معدنی را نیز در خود جای داده است. از جمله خواص باقلا می‎توان به کاهش اختلالات مادرزادی در جنین، جلوگیری از پوکی استخوان، درمان فشار خون، کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، تقویت اندام‌های حرکتی و تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.

باقلا می‌تواند علائم بیماری پارکینسون را کنترل کند و باعث حرکت راحت‌تر این افراد می‏گردد. باقلا سرشار از آهن است. وجود آهن در بدن باعث تولید بیشتر هموگلوبین خون شده و با افزایش اکسیژن‌رسانی به سلول‌ها، میزان انرژی بدن را افزایش می‎دهد. علاوه بر این، باقلا میزان قند خون را نیز کاهش می‌دهد و مصرف آن برای بیماران مبتلا به دیابت مفید است.

ادامه مطلب
طرز تهیه پلو سیب زمینی با شوید خشک ساده و راحت_رستوران یاب

سخن پایانی در تهیه باکلالی انگینار

طرز تهیه باکلالی انگینار ترکی اصل را برایتان قرار داده ایم. امیدواریم از این طرز تهیه باکلالی انگینار راضی بوده باشید. مرکز آموزش آنلاین آشپزی دنیایی از آموزش غذاهای ترکی را برایتان قرار داده است.

انگینار 04
طرز تهیه باکلالی انگینار ترکی اصل 4 نفره – آموزش آشپزی آنلاین
انگینار 0

باکلالی انگینار (BakLali Enginar) یک دسر سبک است که معمولا در فصل تابستان مورد استفاده قرار می‌گیرد.تهیه باکلالی انگینار، کنگر فرنگی را با سس باقلا باقالا ترکیه

نوع:
دسر

سبک آشپزی:
ترکی

کلمات کلیدی:
باکلالی انگینار

بازده دستورالعمل:
4

کالری:
175

اجزاء دستورالعمل:

  • کنگر فرنگی 4 عدد
  • باقلا 300 گرم
  • هویج یک عدد
  • پیاز یک عدد
  • شوید نصف فنجان
  • پیازچه نصف فنجان

راهنمای دستورالعمل:
باکلالی انگینار (BakLali Enginar) یک وعده غذایی سبک است که معمولا در فصل تابستان مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای تهیه باکلالی انگینار، کنگر فرنگی را با سس مخصوص می‌پزند و سبزیجات دیگری چون باقلا، هویج و … را نیز به آن اضافه می‌کنند. امیدواریم از این دسر خوشمزه لذت کافی را ببرید. نوش جانتان

  • اشتراک گذاری:
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها