طرز تهیه شله زرد یکی از خوراکی های اصیل و سنتی ما ایرانی هاست را برایتان قرار داده ایم. این خوراک در بسیاری از مراسم های مذهبی یا دورهمی ها تهیه می شود. معمولا یک کاسه شله زرد یکی از جذاب ترین اتفاقاتی است که در ایام مذهبی با زنگ واحد رخ می دهد. شما با مطالعه طرز تهیه شله زرد می توانید یک خوراکی و دسر عالی را طبخ نمایید.
شله زرد ها طعم شیرینی دارند و رنگ زرد رنگ آن و با تزیینی خاص از دارچین – خلال بادام – خلال پسته جذابتی دو چندان می گیرند. در اینجا طرز تهیه شله زرد را با یکدیگر می آموزیم.
در اینجا زمانبندی در طرز تهیه شله زرد را به صورت کامل برایتان قرار دادیم.
زمان آماده سازی: 30 دقیقه
زمان پخت: 150 دقیقه
مجموع زمان: 180 دقیقه
پایه ترین موضوع در طرز تهیه شله زرد دانستن و معرفی این دسر خوشمزه است. یکی از پرطرفدار ترین و خوشمزه ترین دسرهای اصیل ایرانی شله زرد است که از ترکیب برنج، شکر، گلاب، هل سبز، زعفران، دارچین و کره تهیه می شود. شله زرد بیشتر در ایام مذهبی و به عنوان نذری پخته می شود زیرا طرز تهیه آن بسیار ساده است و سریع درست می شود.
بخوانید:طرز تهیه ترشی بچه بلال خانگی خوشمزه با فلفل و سیر و ماندگاری بالا
معمولاً شله زرد را همراه با خلال بادام، خلال پسته و دارچین تزیین می کنند. این دسر خوشمزه را هم به صورت گرم و هم به صورت سرد می توان سرو کرد. در ادامه طرز تهیه این دسر محبوب را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد.
مرحله اول :
شب قبل از پخت، برنج را خوب شسته و داخل ظرف مورد نظر بریزید. به آن ۴ لیوان آب اضافه کنید و بگذارید به مدت ۲۴ ساعت خیس بخورد. یک قابلمه مناسب را روی حرارت قرار دهید و آن را تا نیمه با آب پر کنید. برنج خیس خورده را آبکش کرده و به قابلمه بیفزایید، سپس صبر کنید تا آب قابلمه جوش بیاید.
زمانی که برنج کمی نرم شد و آب برنج تبخیر شد، حرارت را کم کرده و شروع به هم زدن برنج کنید. این کار را آنقدر ادامه دهید تا برنج کاملا پخته شود، سپس شکر را به آن اضافه کنید و به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه هم بزنید تا برنج ته نگیرد.
مرحله دوم:
خلال بادام ها را به همراه کمی گلاب داخل یک ظرف کوچک خیس کنید و بگذارید به مدت چند دقیقه در محیط باقی بماند تا عطر و طعم گلاب به خورد بادام ها برود. سپس خلال ها را همراه با گلاب به شله زرد اضافه کنید و اجازه دهید حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه دیگر شله زرد روی حرارت ملایم بپزد.
مرحله سوم:
یکی از مهمترین نکات در طرز تهیه شله زرد دانستن خواص شله زرد است. شله زرد به دلیل وجود زعفران و گلاب برای افراد کم خون، افسرده و بی اشتها بسیار مناسب می باشد و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. وجود خلال پسته و خلال بادام در این دسر باعث تقویت کبد و مغز انسان می شود.
این دسر به دلیل وجود مواد مغذی می تواند به عنوان یک غذای کامل برای تغذیه سالمندان، کودکان و مادران باردار و شیرده به شمار برود. این دسر از لخته شدن خون و بروز سکته های مغزی و قلبی جلوگیری می کند.
از جمله دارای کربوهیدرات، کلسیم، آهن، منیزیم، آنتی اکسیدان، فیبر و پروتئین میباشد و مصرف آن به افرادی با سیستم بدنی ضعیف شدیدا توصیه می شود.
همانطور که مشخص است ارزش غذایی در طرز تهیه شله زرد را در 100 گرم آن آورده ایم. شله زرد در 100 گرم آن 87 کیلوکالری دارد.
در بالا بهترین و کاملترین نکات را در طرز تهیه شله زرد بیان کردیم و وتمامی مراحل کار را با یکدیگر مرور کردیم. تنها موضوعی که باقی می ماند تزیین آن است که این نیز یک امری شخصی است که نشان دهنده هنر شماست.
آموزش پخت شله زرد و طرز تهیه شله زرد نذری بهترین و کاربردی ترین آموزش شله زرد ساده سریع فوری از بهترین رسپی آموزش دسر و طرز تهیه شله زرد دورهمی و نذری خوشمزه
نوع:
دسر
سبک آشپزی:
ایرانی
کلمات کلیدی:
شله زرد
بازده دستورالعمل:
8
کالری:
87
اجزاء دستورالعمل:
راهنمای دستورالعمل:
طرز تهیه شله زرد نذری و مخصوص خوشمزه را برایتان به صورت کاربردی و کامل قرار داده ایم. امیدواریم از این آموزش راضی بوده باشید و بتوانید این شله زرد خوشمزه را در منزل تهیه کنید.