توضیحات img

خوش آمدید

طرز تهیه شله زرد نذری و اصیل خوشمزه 8 نفره

طرز تهیه شله زرد نذری و اصیل خوشمزه 8 نفره

  • مرداد 25, 781
  • ‏0 لایک
  • مشاهده 1923
  • 0 دیدگاه

طرز تهیه شله زرد یکی از خوراکی های اصیل و سنتی ما ایرانی هاست را برایتان قرار داده ایم. این خوراک در بسیاری از مراسم های مذهبی یا دورهمی ها تهیه می شود. معمولا یک کاسه شله زرد یکی از جذاب ترین اتفاقاتی است که در ایام مذهبی با زنگ واحد رخ می دهد. شما با مطالعه طرز تهیه شله زرد​ می توانید یک خوراکی و دسر عالی را طبخ نمایید.

شله زرد ها طعم شیرینی دارند و رنگ زرد رنگ آن و با تزیینی خاص از دارچین – خلال بادام – خلال پسته جذابتی دو چندان می گیرند. در اینجا طرز تهیه شله زرد را با یکدیگر می آموزیم.

زمانبندی در طرز تهیه شله زرد

در اینجا زمانبندی در طرز تهیه شله زرد را به صورت کامل برایتان قرار دادیم.

زمان آماده سازی:  30 دقیقه

زمان پخت: 150 دقیقه

مجموع زمان:  180 دقیقه

معرفی شله زرد

پایه ترین موضوع در طرز تهیه شله زرد دانستن و معرفی این دسر خوشمزه است. یکی از پرطرفدار ترین و خوشمزه ترین دسرهای اصیل ایرانی شله زرد است که از ترکیب برنج، شکر، گلاب، هل سبز، زعفران، دارچین و کره تهیه می شود. شله زرد بیشتر در ایام مذهبی و به عنوان نذری پخته می شود زیرا طرز تهیه آن بسیار ساده است و سریع درست می شود.

بخوانید:طرز تهیه ترشی بچه بلال خانگی خوشمزه با فلفل و سیر و ماندگاری بالا

معمولاً شله زرد را همراه با خلال بادام، خلال پسته و دارچین تزیین می کنند. این دسر خوشمزه را هم به صورت گرم و هم به صورت سرد می توان سرو کرد. در ادامه طرز تهیه این دسر محبوب را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد.

ادامه مطلب
طرز تهیه خوراک دل و جگر و قلوه خوشمزه گوسفندی_رستوران یاب

مواد لازم در طرز تهیه شله زرد

  • ۴ پیمانه شکر
  • ۲ پیمانه برنج
  • ۵۰ گرم کره
  • ۱ مثقال زعفران
  • ۱ قاشق غذا خوری روغن
  • ۱ پیمانه گلاب
  • دارچین به میزان لازم
  • خلال پسته و خلال بادام به میزان لازم

مراحل کار

مرحله اول :

شب قبل از پخت، برنج را خوب شسته و داخل ظرف مورد نظر بریزید. به آن ۴ لیوان آب اضافه کنید و بگذارید به مدت ۲۴ ساعت خیس بخورد. یک قابلمه مناسب را روی حرارت قرار دهید و آن را تا نیمه با آب پر کنید. برنج خیس خورده را آبکش کرده و به قابلمه بیفزایید، سپس صبر کنید تا آب قابلمه جوش بیاید.

زمانی که برنج کمی نرم شد و آب برنج تبخیر شد، حرارت را کم کرده و شروع به هم زدن برنج کنید.‌ این کار را آنقدر ادامه دهید تا برنج کاملا پخته شود، سپس شکر را به آن اضافه کنید و به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه هم بزنید تا برنج ته نگیرد.

مرحله دوم:

خلال بادام ها را به همراه کمی گلاب داخل یک ظرف کوچک خیس کنید و بگذارید به مدت چند دقیقه در محیط باقی بماند تا عطر و طعم گلاب به خورد بادام ها برود. سپس خلال ها را همراه با گلاب به شله زرد اضافه کنید و اجازه دهید حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه دیگر شله زرد روی حرارت ملایم بپزد.

ادامه مطلب
طرز تهیه رپ گوشت چرخ کرده فینگرفود عالی و خوش طعم_رستوران یاب

مرحله سوم:

مراحل کار در طرز تهیه شله زرد
مراحل کار در طرز تهیه شله زرد

نکات لازم و مفید در طرز تهیه شله زرد

  • مقدار مواد آورده شده در این دستور به اندازه 8 نفر می باشد. در صورت دلخواه می توانید مقدار مواد را طبق نیاز خود کمتر یا بیشتر کنید.
  • توجه داشته باشید در هنگام پخت این دسر در مطالعه طرز تهیه شله زرد، از یک پیمانه یکسان برای اندازه گیری آب و شکر استفاده کنید تا میزان مواد استفاده شده دقیق باشد و طعم شله زرد خراب نشود.
  • معمولاً در طرز تهیه شله زرد از برنج نیم دانه استفاده می شود. این برنج زودتر پخته می شود و فقط به ۲ الی ۳ ساعت خیس خوردن نیاز دارد.
  • توجه داشته باشید که میزان زعفران استفاده شده باید به اندازه ای باشد که شله زرد شما رنگ زرد مایل به نارنجی داشته باشد. پس در صورت لازم مقدار زعفران بیشتری به آن اضافه کنید.
  • بهتر است زعفران را قبل از اضافه کردن شکر به قابلمه بیفزایید.
  • استفاده از روغن مایع در پخت شله زرد باعث شفاف شدن رنگ غذا می شود و از آب انداختن شله زرد جلوگیری می کند.
  • اگر قبل از اضافه کردن شکر به برنج حس کردید برنج کمی سفت شده است نگران نباشید، زیرا شکر ذوب می شود و برنج شما را رقیق میکند، پس دقت داشته باشید که به هیچ عنوان در این مرحله به برنج آب اضافه نکنید.
  • توجه داشته باشید در ابتدای پخت تا زمانی که آب برنج جوش نیامده است، به هیچ عنوان نباید آن را هم بزنید.
  • به این نکته مهم دقت داشته باشید که زمانیکه آب برنج کم شد به هیچ عنوان نباید به آن آب اضافه کنید، زیرا باعث خراب شدن شله زرد می شود.
  • شما می توانید طبق سلیقه خود میزان شیرین بودن شله زرد را تغییر دهید و اندازه استفاده از شکر را کم یا زیاد کنید.
  • استفاده از پودر هل یا عرق هل می تواند طعم و عطر فوق‌العاده‌ای به شله زرد شما ببخشد.
  • زعفران را به هیچ وجه مستقیم داخل شله ‌زرد نریزید و حتماً آن را دم کنید.
  • در صورتی که برای پخت شله زرد از برنج کامل استفاده می کنید توجه داشته باشید که زمان پخت آن نسبت به برنج نیم دانه بیشتر است.
  • برای اینکه غلظت و قوام بیشتری داشته باشد، می‌ توانید بعد از اضافه کردن مواد یک شعله پخش کن زیر قابلمه قرار دهید و اجازه دهید شله زرد به مدت حداقل ۲۰ الی ۳۰ دقیقه روی حرارت بماند.
  • سعی کنید از مواد اولیه با کیفیت استفاده کنید. از آنجاییکه شله زردها نیز خوراکی های ساده ای هستند مواد با کیفیت و مرغوب در آنها طعم بینظیری به شله زرد خواهند داد.
  • سعی کنید از برنج ایرانی با کیفیت استفاده کنید. برنج یکی از اصلی ترین پایه های این دسر می باشد. طعم برنج ایرانی نیز بی همتاست.
  • هنگام طبخ به هیچ عنوان از شعله زیاد گار استفاده نکنید. طبخ شله زرد حوصله می خواهد و آرامش.
ادامه مطلب
طرز تهیه شیرینی خامه ای در تابه (بدون فر) ساده و راحت

خواص شله زرد

یکی از مهمترین نکات در طرز تهیه شله زرد دانستن خواص شله زرد است. شله زرد به دلیل وجود زعفران و گلاب برای افراد کم خون، افسرده و بی اشتها بسیار مناسب می باشد و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌ شود. وجود خلال پسته و خلال بادام در این دسر باعث تقویت کبد و مغز انسان می‌ شود.

این دسر به دلیل وجود مواد مغذی می تواند به عنوان یک غذای کامل برای تغذیه سالمندان، کودکان و مادران باردار و شیرده به شمار برود. این دسر از لخته شدن خون و بروز سکته های مغزی و قلبی جلوگیری می کند.

خواص در طرز تهیه شله زرد
خواص در طرز تهیه شله زرد

از جمله دارای کربوهیدرات، کلسیم، آهن، منیزیم، آنتی اکسیدان، فیبر و پروتئین می‌باشد و مصرف آن به افرادی با سیستم بدنی ضعیف شدیدا توصیه می شود.

ادامه مطلب
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با گوجه فرنگی رنده شده خوشمزه و خوشرنگ

جدول ارزش غذایی شله زرد

  • در ۱۰۰ گرم
  • انرژی(Kcal/۱۰۰) ۸۷
  • کربوهیدرات(g/۱۰۰) ۸۵
  • چربی(g/۱۰۰) ۰
  • پروتئین(g/۱۰۰) ۲
  • قند(g/۱۰۰) ۱۱.۲۵

همانطور که مشخص است ارزش غذایی در طرز تهیه شله زرد را در 100 گرم آن آورده ایم. شله زرد در 100 گرم آن 87 کیلوکالری دارد.

سخن پایانی

در بالا بهترین و کاملترین نکات را در طرز تهیه شله زرد بیان کردیم و وتمامی مراحل کار را با یکدیگر مرور کردیم. تنها موضوعی که باقی می ماند تزیین آن است که این نیز یک امری شخصی است که نشان دهنده هنر شماست.

طرز تهیه شله زرد نذری و اصیل خوشمزه 8 نفره – آموزش آشپزی آنلاین
زرد

آموزش پخت شله زرد و طرز تهیه شله زرد نذری بهترین و کاربردی ترین آموزش شله زرد ساده سریع فوری از بهترین رسپی آموزش دسر و طرز تهیه شله زرد دورهمی و نذری خوشمزه

ادامه مطلب
طرز تهیه ماکارونی بدون آبکش با مرغ و سبزیجات؛ روشی آسان و سریع_رستوران یاب

نوع:
دسر

سبک آشپزی:
ایرانی

کلمات کلیدی:
شله زرد

بازده دستورالعمل:
8

کالری:
87

اجزاء دستورالعمل:

  • ۴ پیمانه شکر
  • ۲ پیمانه برنج
  • ۵۰ گرم کره
  • ۱ مثقال زعفران
  • ۱ قاشق غذا خوری روغن
  • ۱ پیمانه گلاب
  • دارچین به میزان لازم
  • خلال پسته و خلال بادام به میزان لازم

راهنمای دستورالعمل:
طرز تهیه شله زرد نذری و مخصوص خوشمزه را برایتان به صورت کاربردی و کامل قرار داده ایم. امیدواریم از این آموزش راضی بوده باشید و بتوانید این شله زرد خوشمزه را در منزل تهیه کنید.

  • اشتراک گذاری:
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها